Frosta kommune - Aktuelt - Konferanse om familevold

Konferanse om familevold

Stjørdalshallen fredag 27.november 2015

Gruglæder seg til storkonferanse

Over 1 100 har meldt seg på konferansen om familievold i Stjørdalshallen fredag 27. november.  Denne dagen tømmes skoler og barnehager for personell, som skal lære mer om å forebygge familievold.

-VI hadde aldri trodd dette skulle bli så stort, sier koordinator Kari Christensen i Stjørdal kommune. Vi planla for å bruke kommunestyresalen på Rådhuset som rommer 60 personer. Men slik er det ikke gått for arrangøren. I løpet av påmeldingsfristen ble det klart at de måtte leie Stjørdals største konferansesal; Stjørdalshallen. - Det forplikter at så mange vil komme, men vi har et godt program og spennende foredragsholdere, sier Christensen. Men det er klart at de har litt mer sommerfugler i magen enn ellers. - Vi grugleder oss, for det er jo mye logistikk og mange deltakere som kommer, sier Christensen.

Tema bekjempe familievold
Konferansen arrangeres i samarbeid med politiet og Værnesregionen barneverntjeneste. Tema er vold i nære relasjoner og hvordan man som voksen skal handle når man oppdager at barn og unge utsettes for vold. Fra begge trøndelagsfylkene kommer det fagfolk som jobber med barn og unge. Og det er slett ikke bare ansatte i skole og barnehage påmeldt. - Vi har leger, sosionomer, tannleger, coach, psykologer og politifolk fra Nord- og Sør-Trøndelag, sier Christensen.
 Enhetsleder Sissel Overvik Holmberg er også spent før konferansen. - Tema om familievold har truffet godt og vi tror alle ønsker kompetanseheving på området, for å kunne hjelpe utsatte barn og ungdommer, sier hun.

Barnevernsproffene kommer
På konferansen kommer også ungdommer som får hjelp av barnevernet. De er kaller seg barnevernsproffer. -Altså de som vet mest om hvordan de ulike tiltakene som barnevernet påvirker dem i deres hverdag, sier Holmberg.  De er mellom 8-22 år og kommer fra hele landet. Erfaringer og råd fra proffene, barn og unge som får hjelp i barnevernet, formidles på fagdager, i kurs og på store konferanser.

Pris for arbeidet med vold i nære relasjoner
Stjørdal kommune ble tidligere i høst tildelt den prestisjefylte samarbeids- og samordningsprisen for 2015. Kommunen fikk prisen på 250.000 kroner av Justis- og beredskapsministeren for sin samordnede innsats for å forebygge vold i nære relasjoner. Tidligere er prisen blitt delt mellom ulike kommuner, denne gangen gikk prisen i sin helhet til Stjørdal kommune. Stjørdal kommune ble nominert av lensmann Marit Helene Stigen i Stjørdal. Bakgrunnen er at kommunen har vært kreativ, uredd og nytenkende i sitt arbeid mot vold i nære relasjoner.
 Konferansen Meld fra! om vold i nære relasjoner er et av tiltakene kommunen gjør for å forebygge at barn og unge utsettes for vold i nære relasjoner. Arrangementet er i Stjørdalshallen fredag 27. november.

Kari og Sissel_close.png

Kari Christensen og Sissel Overvik Holmvik ønsker velkommen til de 1100 deltakerne på Meld fra! konferansen.
Oppdatert: 26.11.2015 10:43