Navigere opp
Logg på
Hjelp (nytt vindu)
Frosta kommune - Kunngjøringer - Digital post fra kommunen
Hopp til hovedinnhold

Digital post fra kommunen

 Frosta kommune sender nå post til innbyggere og næringsliv digitalt!

data.jpg
 

Frosta kommune er blant landets første kommuner som tilbyr digital postforsendelse til sine innbyggere og næringsliv.

Dette betyr i enkelhet at kommunen nå sender ut brev og vedtak til deg som innbygger til din digitale postkasse. Du vil motta varsel på SMS og/eller e-post om hvor du kan lese brevet fra kommunen.

I første omgang gjelder dette post fra sentraladministrasjonen, men nye tjenesteområder vil komme fortløpende.

Les mer om dette på www.norge.no

Hvorfor digital post?

Med dette ønsker man å gi alle innbyggere en enklere hverdag i tillegg til en forenkling, forbedring og fornying av offentlig forvaltning.

 

​Bakgrunnen for den digitale postgangen er Regjeringens digitaliseringsstrategi og Stortingets vedtak om endringer i lovverket som gjør digital kommunikasjon til hovedregel når kommunen skal kommunisere med innbyggere og næringsdrivende. Frosta kommune jobber aktivt med å digitalisere sine tjenester. Dette er et ledd i vår strategi om bedre service og raskere svar til våre innbyggere og et viktig ledd i prosessen for døgnåpen kommune. 


Det er vår målsetting at digital utsending av post vil gi bedre service til innbyggere, næringsliv og andre virksomheter gjennom økt elektronisk samhandling. Digitale forsendelser gjør at mottakeren får svaret raskere og at dokumenter er tilgjengelig uavhengig av åpningstid.


Hvis du leser posten i din meldingsboks i Altinn vil den ikke bli sendt på annen måte. Hvis du derimot ikke har lest posten elektronisk i løpet av en viss tid, vil brevet bli skrevet ut og sendt deg via Posten. 

Hvordan får jeg les min digitale post?

Pr. d.d. vil posten bli sendt til din innboks i Altinn, som er samme sted hvor du mottar selvangivelsen.

Staten har inngått avtale med to private aktører som forvalter digitale postkasser for innbyggere - Digipost og eBoks. Det vil si at man fra høsten vil få mulighet til å velge en av disse løsningene. Frem til denne muligheten er på plass vil du motta posten din fra kommunen i Altinn, på samme sted som du mottar selvangivelsen.

Har du ikke tidligere mottatt selvangivelsen digitalt via Altinn, kan du logge deg inn å registrere mobiltelfon og/eller e-postadresse for varsling. Du vil da få elektronisk melding umiddelbart når brev fra kommunen blir sendt ut. Les mer om dette på
www.norge.no

Du kan fortsette med å motta posten på papir:

1.     Dersom du aldri har mottatt noe post i Altinn, trenger du ikke å gjøre noe.

2.     Har du mottatt post i Altinn f.eks. selvangivelsen, men ikke ønsker å motta post fra kommunen, må du reservere deg i det nasjonale kontaktregisteret.


Hva med post til firma og frivillige lag og foreninger?

Er ditt firma, eller organisasjon registrert i enhetsregisteret har dere ikke anledning til å reservere dere for mottak av digital post.

altin2.png
 

Har din organisasjon flere organisasjonsnr. bør du opplyse til kommunen hvilket organisasjonsnr. dere ønsker å motta digital post til. Dette gjøres på epost til postmottak@frosta.kommune.no

Varslingstjeneste for firma/virksomheter i Altinn
For alle typer virksomheter registrert i enhetsregisteret er det viktig at det blir registrert en varslingstjeneste med mobilnummer eller e-postadresse for varsling når nye meldinger blir mottatt.

Tilgang til virksomhetens post i Altinn
Normalt er det daglig leder som er registrert som bruker i Altinn, mens posten håndteres av andre. For å gi tilgang til virksomhetens meldingsboks i Altinn er det nødvendig å gi spesiell tilgang til personer som har denne oppgaven.


Oppdatert: 11.11.2014 13:33
 
Frosta Kommune
Alstad, 7633 Frosta. Telefon: 74808800. E-post: postmottak@frosta.kommune.no Org.nr: 944482253. Følg oss på Facebook Facebook
Åpningstider: Vinter: 08.00 - 15.30 / Sommer: 08.00 - 15.00 (Skifter:16.mai / 15.september) | Nettstedskart
Frosta Kommune
Alstad, 7633 Frosta. Telefon: 74808800. E-post: postmottak@frosta.kommune.no Org.nr: 944482253. Følg oss på Facebook Facebook