Navigere opp
Logg på
Hjelp (nytt vindu)
Frosta kommune - Kunngjøringer - Bålreglene er endret - Pressemelding fra Norsk brannvernforening
Hopp til hovedinnhold

Bålreglene er endret - Pressemelding fra Norsk brannvernforening

 Fra 1. januar i år gjelder endrede regler for bålbrenning. Mellom 15. april og 15. september er det forbudt å gjøre opp ild nær skog og i all annen utmark uten tillatelse fra kommunen.
Se også Frosta kommunes egen lokale forskrift.

​Pressemelding 13.04.2016:

"Vi synes at det er bra at myndighetene har videreført bålforbudet mellom 15. april og 15. september. De nye reglene i "Forskrift om brannforebygging" presiserer blant annet at bålforbudet nå gjelder i all utmark, sier administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening.

Kommunene kan gjennom lokal forskrift fravike bålforbudet, dersom lokale forhold tilsier det. Ved spesielt stor brannfare kan kommunene innføre forbud mot å gjøre opp ild i bestemte områder også utenfor tidsrommet 15. april - 15. september. Det er imidlertid tillatt å gjøre opp ild der det åpenbart ikke kan medføre brann.

Forbud eller ikke. Det gjelder å bruke hue om vi skal unngå situasjoner hvor naturen står i lys lue, poengterer Kalheim.

Mens det i Nord-Norge fortsatt er vinterlige forhold med snø mange steder, er vegetasjonen i ferd med å tørke opp etter vinteren i Sør-Norge.

Det skal ikke så mange dager med tørt og varmt vær før faren for gress- og lyngbranner vil øke betydelig i deler av Sør-Norge. Når gammelt gress og kvist som ligger på bakken tørker opp, kan selv en liten glo starte en brann, understreker Kalheim.

Med henvisning til regelverket finner han grunn til å påpeke at det "å gjøre opp ild" omfatter med enn bålbrenning. Det omfatter for eksempel bruk av engangsgriller og andre bål- og peisinnretninger. Oppsending av såkalt skylanterner og håndtering av brannfarlig avfall er også omfattet av begrepet.

Når det gjelder disse aktivitetene setter myndighetene strengere krav til aktsomhet enn for andre aktivitetene, fremholder Kalheim.

Kontaktperson for media:

Dagfinn Kalheim, adm.direktør i Norsk brannvernforening

mobiltlf. 977 59 029"

Oppdatert: 14.04.2016 08:13
 
Frosta Kommune
Alstad, 7633 Frosta. Telefon: 74808800. E-post: postmottak@frosta.kommune.no Org.nr: 944482253. Følg oss på Facebook Facebook
Åpningstider: Vinter: 08.00 - 15.30 / Sommer: 08.00 - 15.00 (Skifter:16.mai / 15.september) | Nettstedskart
Frosta Kommune
Alstad, 7633 Frosta. Telefon: 74808800. E-post: postmottak@frosta.kommune.no Org.nr: 944482253. Følg oss på Facebook Facebook